Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımına İlkokul Mezunları Başvurabilecek mi?

Yeni dönem Jandarma uzman erbaş alımına ilkokul mezunu adaylar başvuru yapabilecek mi? Asayiş sınıfı yeni uzman erbaş alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımına İlkokul Mezunları Başvurabilecek mi?

Yeni dönem uzman erbaş alımı için geri sayım devam ediyor.

Jandarma Genel Komutanlığı, 2018/2 alımı kapsamında  uzman erbaş alımı yapacak. Son günlerde bize jandarma uzman erbaş alımı için yoğun şekilde soru geliyor. Gelen bu sorularda adaylar Jandarma Asayiş Uzman Erbaş alımında mezuniyet şartının ne olduğunu, ilkokul mezunu adayların başvuru yapıp yapamayacağını sordu. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların bu sorusunu yanıtlamak üzere haberimizi kaleme aldık.

2018/2 KAPSAMINDA 10 BİNE YAKIN ALIM YAPILACAK

Jandarma 'ya 10 bin 175 uzman erbaş alımı yapılacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamanın ardından 2 bine yakın uzman erbaş alımı yapıldı Bu alımın ardından kalan sayı asayiş sınıfına yapılacak. 

MEZUNİYET-YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

Jandarma yeni dönem asaiş uzman erbaş alımında mezuniyet şartı lisedir. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan alıma ilkokul mezunu adaylar başvuru yapamıyor. İlkokul mezunları Jandarma'nın sadece lojistik sınfı alımlarına yapılmaktadır. Asayiş ve komando uzman erbaş alımına en az lise mezunu adaylar arasından askeri personel alımı yapılmaktadır. Yaş şartı ise KHK ile değişmiş ve 27 olmuştu.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Adayların en çok merak ettiği soru bu. Ancak ne İçişleri Bakanlığı 'ndan ne de Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan bir açıklama gelmedi. Ama alımlar 2018 yılı sona ermeden yapılacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

İHTİYAÇ VAR

Trafikte denetimler arttı. Artan denetimlerde Jandarma Asayiş Uzman Erbaşların önemli bir rolü var. Denetimlerin artmasının ardından uzman erbaş eksiği gündeme geldi ve Bakan Soylu yeni alımlar için talimat verdi.

İLAN HANGİ İNTERNET SİTESİNDE YAYIMLANACAK?

Jandarma yeni asayiş uzman erbaş alım ilanı Kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara