EGM ve Jandarma Alımında Artık O Mezunlara Öncelik

Jandarma ile Emniyet Genel Müdürlüğüne yeni dönem personel alımlarında düzenleme yapıldı. Söz konusu düzenleme ile hukuk mezunlarına öncelik verilecek.

EGM ve Jandarma Alımında Artık O Mezunlara Öncelik

Jandarma ve EGM 'ye yeni alımlarda hukuk mezunları istihdam edilecek.

Yargıda devrim niteliğinde faaliyetler ve hedefler için çalışmalar başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre yargı Reformu Strateji Belgesinde Jandarma ve EGM 'ye yeni personel alımında değişkliğe yer verilecek. 

YARGI Reformu Strateji Belgesi için Adalet Bakanlığı çalışmalarda sona geldi. Söz konsu belge kısa süre içinde kamuoyuna açıklanacak ve reform paketi yürülüğe girecek. Söz konusu belgelerde yargıda devrim niteliğinde faaliyetler ve hedefler yer alacak. 15 yaşından küçüklere ilk suçlarında soruşturma ve dava açılmaması ve tutukluların yakınları ile görüntülü görüşmesi bunlardan sadece belli başlıklı konuları.

Yargı Reformu Strateji belgesi ile ilgili konuşan Bakan Gül, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yargı reformu strateji belgemizi kamuoyuyla paylaşma aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Yargı reformu belgesi güven veren adalet temelinde adalete güvenin artırmasında bir milat olacak"

BELGELERLDE 65 HEDEF

Habertürk 'ün ulaştığı belgelerde,  65 hedef 257 faaliyete yer verildi. Adalet Bakanlığı tarafından çok geniş kapsamlı temas trafiği ve çalışma sürecinin ardından hazırlanan belgede, önemli reformlar yer alıyor.

İNFAZ SİSTEMİ VE CEZA YARGILAMALARI

Söz konusu belgelerin en dikkat çekici başlığı, "Ceza Adaleti Sisteminin Etkinliğinin Artırılması" oldu. Bu başlık ceza yargılaması ve infaz sistemine dair devrim niteliğinde hedefler içeriyor...

BASİTLEŞTİRİLMİŞ YARGILAMA

Bazı suçlar basit ve hızlı yargılama  usulüyle görülecek. İdari yaptırım kararlarına karşı itirazları inceleyen sulh ceza hakimliklerinin ihtisaslaştırılacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL DÜZENLEME

Ve çocuk tutuklu ve hükümlüler... Yapılan çalışmada onlara ilişkin de önemli düzenlemeler öngörülüyor. Cinayet gibi bazı ağır suçlar hariç olmak üzere 15 yaşından küçük çocukların ilk defa işledikleri fiillerin ceza yargılamasına konu edilmeyecek. Bunun yerine çocuklara özgü koruma mekanizmaları işletilecek. Suça sürüklenen çocuklara özgü uzlaştırma ve kamu davasının açılmasının ertelenmesi modelleri geliştirilecek. Suça sürüklenen çocukların yargılamaları öncelikli yapılacak.

TUTUKLULARLA GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞÜLECEK

Teknolojik imkanların kullanılması suretiyle hükümlü ve tutukluların; yakınları ile görüntülü görüşmesi ve elektronik dilekçe arzı gibi yeniliklerin gerçekleştirilmesi sağlanacak. Denetimli serbestlik hizmetlerindeki elektronik izleme kapasitesinin artırılması ve yükümlülüklerin takibinde biometrik imza gibi yeni yöntemlerin oluşturulacak.

JANDARMA VE EGM 'DE HUKUK MEZUNLARI İSTİHDAM EDİLECEK

Soruşturmaların kalitesinin artırılması için adli kollukta yani polis ve jandarmada hukuk fakültesi mezunlarının istihdamı sağlanacak. Adli para cezası, mağdurun zararının giderilmesi, belirli bir yere gitmek yasaklanmak gibi kısa süreli hapis cezasına seçenek oluşturan yaptırımların kapsamı genişletilecek.

YENİ JANDARMA VE POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA