EGM-Jandarma-MSB'den İlanlar Geldi: Asker-Polis ve Jandarma Alımı Yapılacak

Polis Akademisi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu kolluk kuvveti personeli ve asker alımı yapılacağına yer verildi. İlanlar, başvuru detayları ve başvuru linkleri haberimizde. İşte detaylar.

EGM-Jandarma-MSB'den İlanlar Geldi: Asker-Polis ve Jandarma Alımı Yapılacak

EGM-MSB ve Jandarma 'nın güncel ilanları.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ilan yayımladı. Yayımlanna ilanlarda polis,  asker ve korucu alımı yapılacağına yer verildi. Farklı şehirlere yapılan askeri personel ve kolluk kuvveti personeli alımında başvuru detayları haberimizde. 

MSB  İLANLARI

Milli Savunma Bakanlığı PERTEM 'de yayımlanan güncel ilanlar şu şekilde;

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2 BRANŞA SUBAY ALIMI

PERTEM 'de yayımlanan duyuruda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı öğretmen ve mühendis sınıflarına subay alımı yapıyor. 25 Ağustos tarihine kadar alınacak başvurularla ilgili PERTEM 'de "Başvuru şartlarını taşıyan 2018 veya 2019 yılları KPSS P3 Lisans Puanı(her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacaktır.) en az 60 olan ve başvuru kılavuzunda istenen yabancı dil sınav notu olan adaylardan kontenjanın en fazla 10 katına kadar aday seçim aşamalarına davet edilecektir. 2017 Yılı KPSS Puanı kabul edilmeyecektir." ifadelerine yer verildi. 

İlan metninde şu ifadelere yer verildi:

Başvuru kılavuzunda yer alan YDS notuna denk yabancı dil sınav notu olan adayların sınav notu belgelerini başvuru ekranında kurs bilgileri alanından yüklemeleri gerekmektedir. Belgelerini sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Mezuniyet akademik not ortalaması 2,75 (4 'lük sistemde) ve üzerinde olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru detayları için TIKLAYIN

İLANLARA BAŞVURACAKLAR BU SAYFADA

İlanlara başvuracak kadın-erkek diğer subay astsubay adayları ile bilgi alış verişi için  TIKLA

JANDARMA KORUCU ALIYOR

Jandarma tarafından yayımlanan ilanlarda farklı şehirlere korucu alınacağına yer verildi.

MUŞ

Muş Valiliği tarafından yayımlanan duyuruda “Muş Valiliği mülki sınırları içinde; Toprakkale Köyü (10), Ortakent Köyü (10), Özdılek Köyü (10), Yaygın Beldesi (8), Yaygın Beldesi/Dağarası Mahallesi (5), Yaygın Beldesi /Kardeşler Mahallesi (3), Ulukaya Köyü (12), Karabey Köyü (3), Karabey Köyu/Ayrancı Mahallesi (3), Yelalan Köyü (3), Ekindüzü Köyü (2), Karaağaçtı Beldesi (8). Korkut İlçe Kaymakamlığı sınırları içinde; Mollababa Köyü (8). Hasköy İlçe Kaymakamlığı sınırları içinde; Eşmepınar Köyü (9). Bulanık İlçe Kaymakamlığı sınırları içinde; Karaağıl Köyü (4), Gölyanı Köyü (3), Çaygeldi Köyü (3), Oğlakkaya Köyü (8). Malazgirt İlçe Kaymakamlığı sınırları içinde; Beşçatak köyü (6), Aynalı Hoca Köyü (4), Okçuhan Köyü (10), Karaalı Köyü (2), Erence Köyü (3), Yurtseven Köyü (3),Doğantaş Koyu (3), Beşdam Köyü (2), Aslankaya Köyü (3), Konakkuran Beldesi (2), Hasanpaşa Köyü (2) olmak üzere azalan Güvenlik Korucu sayılarının takviye edilmesi maksadı ile toplam (152) Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır. İstekliler, bağlı bulundukları İlçe Jandarma Komutanlıklarından temin edecekleri Güvenlik Korucusu Alım Başvuru Kılavuzunda belirtilen şartları taşımaları halinde 01-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında bağlı bulundukları İlçe Jandarma Komutanlıklarına giderek müracaat edebileceklerdir. İsteklilere ilanen duyurulur”  denildi.

GEVAŞ KAYMAKAMLIĞI

S.N

 

MAHALLE ADI

TAHSİS EDİLEN GK. KADROSU

 

AÇIKLAMA

1

ATALAN

11

Atalan, Abalı, Aladüz

2

İLİKÖY (DAĞYÖRE)

2

 

3

DEĞİRMİTAŞ

3

 

4

DEREAĞZI

2

 

5

İKİZLER

1

 

6

KUŞLUK

5

Balaban, Karşıgeçit

 

TOPLAM

24

 

 

GEVAŞ KAYMAKAMLIĞI

GK TEMİNİ

BAŞVURU  KILAVUZU-2019

 

BAŞVURULAR 31 TEMMUZ 2019 – 09 AĞUSTOS 2019 TARİHLERİ ARASINDA  GEVAŞ KAYMAKAMLIĞI (İlçe Jandarma Komutanlığına)  YAPILACAKTIR.

İNTERNET ADRESİ www.gevas.gov.tr.TEL:  0432 6512 2015- 2131

 

A.     YASAL DAYANAK

         1.   442 sayılı Köy Kanunu,

         2.   09 Ocak 2008 tarihli ve 13105 sayılı Geçici Köy Korucuları Yönetmeliği.

         3.   JGY 202-24 Geçici Köy Korucuları Yönergesi

         4.   İçişleri Bakanlığının (İller İdaresi Gn.Md.lüğünün) 31 Mayıs 2019 tarihli ve 39948718-165.04-E.13048 sayılı yazısı

         5.   Van Valiliğinin (İl Jandarma komutanlığı) 23.07.2019Tarih ve 3219816 Sayılı kadro tahsis onayı

 

B.     GÖREVLENDİRME YERİ VE TANIMI:

         Çeşitli sebeplerle azalan Güvenlik Korucusu (GK) sayılarının takviye edilmesi maksadıyla; GEVAŞ İlçesine bağlı, Atalan (11), İliköy (Dağyöre) (2), Değirmitaş (3), Dereağzı (2), İkizler (1), Kuşluk (5) olmak üzere toplam  (24) GK alımı yapılacaktır.

         Atalan Mahallesinden alımı yapılacak (11) GK için; Atalan, Abalı ve Aladüz Mahallelerinden de müracaatlar kabul edilecektir.

         Kuşluk Mahallesinden alımı yapılacak (5) GK için; Balaban ve Karşıgeçit Mezralarından müracaatlar kabul edilecektir.

         Kadın GK alımı için (4) Gk kadrosu belirlenmiş olup; Atalan Mahallesi için (2), Kuşluk Mahallesi için de (2) Kadın GK alımı yapılacak ve şartları uyan kadın vatandaşların müracaatları kabul edilecektir.

      GK’lar ilgili mevzuatla kendilerine verilen görevleri icra edecekler ve özlük işlemleri mülki idare amiri adına İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülecektir.

C.     MÜRACAAT ŞEKLİ VE YERİ:

         Müracaatlar; duyurunun yapıldığı 31 Temmuz 2019 Tarihinden 09 Ağustos 2019 günü mesai saati bitimine kadar dilekçe ile şahsen Gevaş Kaymakamlığının sevkiyle Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığına yapılacaktır. İstenilen bilgi ve belgeler dilekçe ekinde sunulacaktır.

Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

MALATYA KORUCU ALIMI

  1. Türk vatandaşı olmak
  2. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak yada 21/2/1927 tarihli 1111 sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.
  3. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak. (Yeterli sayıda aday bulunmaması halinde 40 yaş 50 yaş olarak uygulanır.)
  4. En az İlkokul mezunu olmak
  5. Kamu haklarından mahkûm bulunmamak
  6. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216 ıncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak
  7. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak, satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
  8. 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.
  9. Kan davasından hüküm giymemiş olmak.
  10. Hali hazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek.
  11. Görevini devamlı olarak yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.
  12. Siyasi parti üyesi olmamak.Köy / mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.
  13. Terör örgütleri ile örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.
  14. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak.
  15. Güvenlik Soruşturması ve / veya arşiv araştırması olumlu olmak.

Darende, Doğanyol ilçelerine 1 'er korucu alınıyor. Diğer ilçelerin de korucu alımları için ilçe jandarma komutanlıklarına müracaat edin.

EGM POLİS ALIMI

Emniyet Genel Müdürlüğü PMYO 'larda polis memuru olarak yetiştirmek üzere 2 bin 500 polis alımı yapıyor. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan polis alımında TYT puan şartı 250

2500 polis alımı ilanı için TIKLAYIN

MSB, EGM  VE JANDARMA ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN