Yönetmelikler Bugün Değişti: Peki AÖF 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Kalkacak mı?

Anadolu Üniversitesi AÖF yönetmelikleri bugün değişti. Peki 4 yanlış 1 doğru uygulamasında bir değişiklik yapıldı mı? Uygulama devam edecek mi? İşte detaylar.

Yönetmelikler Bugün Değişti: Peki AÖF 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Kalkacak mı?

AÖF 'te yönetmelik değişikliği yapıldı: Peki 4 yanlış 1 doğru uygulaması da değişecek mi?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yönetmeliklerinde bugün  değişiklik yapıldı. Yayımlanan karara göre AÖF 3 ders sınavının kaldırılması ve onun yerine yaz okulu getirilmesi kararlaştırıldı. Bugün yayımlanan kararda öğrencilerin yaz okulu boyunca en fazla 5 ders alacağı bildirilirken öğrenciler, 4 yanlış 1 doğru uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağını araştırmaya başladı. 

TEPKİ ÇEKİYOR

Geçtiğimiz yıllarda gelen uygulama , öğrenciler tarafından büyük tepki çekmişti. AÖF öğrencileri Anadolu Üniversitesi 'nin tepki çeken bu uygulamasını kaldırmasını istiyor.

KDK REDDETTİ

Kamu Denetçiliği Kurumu 'na , söz konusu uygulamanın kaldırılması için bir başvuru yapılmıştı. Yapılan başvuruyu değerlendiren KDK, Açıköğretim sınavlarında uygulanan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi şeklindeki uygulamanın iptal istemini, rastgele işaretlemenin önüne geçilmesi amacından dolayı reddetmişti.

KDK 'nın kararı şu şekilde;

"Kamu Denetçiliği Kurumu, başvuruya ilişkin kararında, 2547 sayılı Kanunun 44'üncü maddesi ile YÖK'ün Yükseköğretim kurumlarında, öğretim faaliyetlerinin, ölçme ve değerlendirmelerinin nasıl yapılacağı hakkında Yükseköğretim Kurulunca temel ilkelerin oluşturulacağı ve bu ilkelere uygun olarak Üniversite senatoları tarafından anılan hususların belirleneceğinin kurala bağlandığını, "dört yanlış yanıtın bir doğru yanıtı eksiltmesi" uygulamasının da bu kapsamda idareye Kanunla verilen takdir yetkisinin kullanılması kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Kararda, Üniversiteler tarafından söz konusu uygulamanın getirilmesi amacının; açıköğretim programları mezunlarının dersleri yeterince çalışmadan, öğrenim görmekte olduğu alanda gerekli bilgiye sahip olmadan sadece rastgele işaretleme yaparak ilgili alandan mezun olduklarının gözlemlenmesi nedeniyle eğitimdeki kalitenin düşürülmemesi yükseköğretim programlarından donanımlı öğrencilerin mezun olması, uygulamada birliğin sağlanması olduğu tespit edilmiştir."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından AÖF 4 yanlış 1 doğru uygulaması hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRU UYGULAMASI KARARI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN