AÖF'te Flaş Değişiklik Yapıldı

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda AÖF 3 ders sınav sisteminin kalkacağı ve yerine yaz okulu geleceği belirtildi.

AÖF'te Flaş Değişiklik Yapıldı

Açıköğretimde flaş düzenleme.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yaz Okulu yönetmeliği bugün yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik ile önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan değüişikliklte 3 ders sınavlarının kalkacağı ve yerine yaz okulu uygulamasının geleceği belirtildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenleme şu şekilde;

"(1) Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı düzenlenir. Sınavlar; gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulur ve bu notun, başarı notuna katkısı %100'dür. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir."

(3) Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür. Yaz okulunda alınan dersler için öğrenci başarısının değerlendirilmesinde, Üniversite tarafından kabul edilen Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılır."

KAÇ DERS OLACAK ? NE KADAR SÜRECEK?

(1) Yaz okulu eğitim süresi, sınavlar dahil olmak üzere 5 haftadan az olamaz.

(2) Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz.

(3) Yaz okulunda açılacak ders için güz veya bahar yarıyılı ders planında yer alan AKTS kredileri esas alınır.

(4) Yaz okulunda açılacak ders/derslerin yarıyılları dikkate alınmadan;

a) Not durum belgesinde genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden,

b) Not durum belgesinde genel not ortalaması 2,00'nin altında olan öğrenciler, FF harf notu aldığı ders/dersler, uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı ders/dersler ile hiç almadığı ders/derslerden,

en fazla 5 ders seçebilir.

AÖF HABERLERİ İÇİN TIKLA-TAKİP ET