AÖF Öğrencileri Dikkat: Anadolu Üniversitesi Flaş Değişikliği Duyurdu

Anadolu Üniversitesi resmi internet sayfasından yayınlanan duyuruda müfredatın güncellendiğine ve ders sayısının azaltıldığına yer verildi.

AÖF Öğrencileri Dikkat: Anadolu Üniversitesi Flaş Değişikliği Duyurdu

AÖF müfredatı güncellendi.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ders sayılarının azaltıldığına ve müfredatın güncellendiğine yer verildi.

Anadolu Üniversitesi resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuru şu şekilde;

Bilimsel bilginin sürekli güncellenmesi doğrultusunda, Açıköğretim Sisteminde yer alan programların derslerinde öğrencilerimizi yakından ilgilendiren önemli yapısal güncellemeler yapılmaya devam edilmektedir. Bu amaçla 2019-2020 öğretim yılından itibaren geçerli olacak şekilde programların akademik koordinatörleri ve alan uzmanlarıyla yapılan uzun süreli çalışmalar sonucunda programlarda okutulan ders sayıları azaltılarak müfredatta önemli iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Açıköğretim Sistemi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili programın yapısı, akademik kapsamı ve program çıktıları ile yeterli düzeyde örtüşmeyen dersler çıkarılmış ve müfredattaki ders sayıları azaltılmıştır. 

Müfredat iyileştirmelerinde bazı dersler için ise yarıyıl değişikliği yapılmış ya da müfredattan çıkarılan derslerin yerine programın yapısı, akademik kapsamı ve program çıktıları açısından daha uygun dersler getirilmiştir.

Ayrıca Açıköğretim Sisteminde okutulan tüm dersler için, öğrencilerin dönem içinde derse ayırdığı süreye bağlı olarak AKTS Kredisi Sınama Anketine göre AKTS kredileri yeniden değerlendirilmiştir. Ankete katılan öğrencilerin verdiği yanıtlar daha sağlıklı bir kredi sistemi oluşturulmasına katkı sağlamaktadır.

2019-2020 öğretim yılında kayıt yaptıran öğrenciler sadece zorunlu derslerden sorumludur. 2019-2020 öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrenciler için ise 2019-2020 öğretim yılında kaldırılan dersler“zorunlu” statüsünden çıkarılarak son kez açılacak ve kayıt yeniletecek öğrencilerin “isteğe bağlı” olarak alması sağlanacaktır. 2019-2020 öğretim yılından önce kayıt yaptırmış öğrencilerin mezuniyetleri için kaldırılan ve isteğe bağlı hale getirilen dersleri alma mecburiyetleri bulunmamaktadır.

Kadın-erkek diğer AÖF öğrencileri ile bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

AÖF HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN