Üsteğmenin Babasından Mahrem İmama Meydan Dayağı

Ankara 'da yaşanan olayda bir kişi, oğlunun peşini bırakmayan, evine kadar gelen FETÖ 'nün mahrem imamına meydan dayağı attı ve oğlunu da alarak emniyete gitti.

Üsteğmenin Babasından Mahrem İmama Meydan Dayağı

Ankara 'da bir baba , FETÖ 'nün mahrem imamına meydan dayağı attı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ’nda görev yapmakta olan bir üsteğmen, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ den kopmak, onlardan ayrılmak istedi.

Üsteğmen kopmak istedi ancak kendisinden sorumlu FETÖ 'nin mahrem imamı, üsteğmenin peşini bir türlü bırakmadı. Önce telefonla aranan üsteğmen, görüşmek istemediğini belirtmesine rağmen bu FETÖ 'cü mahrem imam ısrarlarını sürdürdü. Havacı üsteğmen, bir süre sonra mahrem imamın telefonlarına yanıt vermeme , onunla görüşmemeye başladı. Üsteğmenin peşini bırakmayan mahrem imam, üsteğmenin Ankara 'nın Yenimahalle İlçesi ’nde yaşadığı evine kadar gitti.

Üsteğmen, babasına, “örgütün peşini bırakmadığı, telefonlarına çıkmayınca mahrem imamın eve geldiğini” bilgisini verdi.

Bunun üzerine eve gelen baba, kapıda karşıladığı mahrem imamdan oğlunun peşini  artık bırakmasını istedi, daha sonra ise baba FETÖ 'cü mahrem imamı tekme tokat dövdü. Baba, “Bir daha sakın kapımıza gelme. Erkeksen git beni polise şikâyet et” diyerek onu kovdu.

OĞLUNU SAVCIYA GÖTÜRDÜ-KURTARIN DEDİ

Bu olayın ardından baba,  oğlunu da alarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ’na bağlı Terör Suçları Soruşturma Bürosu ’na gitti ve   oğlunun okul çağında cemaat olarak bilinen FETÖ’ye katıldığını, ancak 17/25 Aralık ve 15 Temmuz süreçlerinden sonra bu yapının gerçek yüzünü gördüklerini, oğlunun da bunlardan kopmak istediğini aktardı.

Savcının verdiği talimat sonrası baba-oğul Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ’ne sevk edildi.

Emniyette itirafçı olan üsteğmen, tüm cemaat geçmişini anlattı ve kendisinden sorumlu abilerinin, mahrem imamların, örgütün TSK içindeki yapılanmasının ve aynı hücrede yer aldıklarının isimlerini tek tek verdi.

İtirafçı üsteğmen serbest bırakılırken, verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan operasyonlarda FETÖ’nün 4 mahrem imamı daha yakalandı ve hakkında işlem yapıldı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA