Mansur Yavaş Asfalt Katılım Payı İçin Talimatı Verdi

Mansur Yavaş bir son dakika açıklaması yaptı ve asfalt katılım payları hakkında talimatı verdi.

Mansur Yavaş Asfalt Katılım Payı İçin Talimatı Verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'tan "Asfalt Katılım Payları" kararı.

31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılan Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi 'ne ödenen ve yıllardır vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen "Asfalt Katılım Payları" ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması için de talimatını verdi.

Seçim öncesi Mansur Yavaş 'ın vaatleri arasında olan asfalt katılım payı ile ilgili talimat geldi. İlk etapta asfalt katılım bedellerinin tahsilatı durdurulurken, tapulara konulan şerhler de kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan yollara döşenen asfaltlar nedeniyle vatandaşlardan asfalt katılım payı adı altında para tahsilatı yapılıyordu. Bu paraları ödemeyenlerin tapularına konulan şerhlerin kaldırılacağı müjdesini veren Başkan Yavaş, "Şimdiye kadar üzerine düşülmemiş bir konu, asfalt katılım payları idi. Belediye bu ödeme kalemi nedeniyle Ankaralıların tapularına şerh koydurmuş. Şimdi şerhlerin hepsini kaldırıyoruz ve Meclis kararıyla da bu paraların hiçbirini almayacağız" dedi.

VATANDAŞ ODAKLI HİZMETLER OLACAK

Mansur Yavaş 'tan önceki dönemde bu paraları ödemeyen vatandaşların tapularına kısıtlılık şerhi konulması için Tapu Müdürlüklerine yazılar gönderildiğini ve bu yüzden vatandaşların tapularıyla ilgili birçok işlemi gerçekleştiremediğini söyleyen Başkan Yavaş, bundan sonra vatandaş odaklı hizmetlere devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Yavaş, önümüzdeki süreçte Meclis gündemine taşınacak Başkanlık yazısı ile asfalt katılım payları için mahsuplaşmaya gidileceğini söyleyen Başkan Yavaş, "Meclis kararıyla daha önce haksız yere ödeyenlerle belli bir takvime bağlayarak mahsuplaşmaya gideceğiz. Yani parayı haksız yere ödediğini bize bildirip, haksızlığı tespit edilen vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA