Ankara'da Bir Vahşet Daha: Boş Arazide Köpek Ölüleri Bulundu

Ankara 'nın Batıkent ve Çubuk bölgelerinde yaşanan olayların ardından bir korkunç haber de Çankaya 'dan geldi. Boş arazide köpek ölüleri bulunurken yanlarında zehirli sosisler tespit edildi.

Ankara'da Bir Vahşet Daha: Boş Arazide Köpek Ölüleri Bulundu

Ankara 'da korkunç bir olay daha meydana geldi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Ankara 'nın Çankaya ilçesinde, boş arazide 7 köpek ölüsü bulundu. Ölü halde bulunan köpeklerin yanında, zehirli olduğu iddia edilen sosisler bulundu.

Ankara 'nın merkez Çankaya İlçesi 'nde bulunan Beytepe Mahallesi 1787 'nci sokak üzerindeki boş arazide köpek ölülerini gören vatandaşlar, belediyeye ve polis ekiplerine durumu bildirdi. 

İhbar üzerine harekte gelen Çankaya Belediyesi ekipleri, bölgede telef olan 7 köpeği buldu, Yaralı olarak bulunan 2 köpek ise tedavi için veteriner kliniğine götürüldü. Köpeklerin yanında ise zehirli olduğu iddia edilen sosisler bulundu.

Köpek ölüleri, belediye ekipleri tarafından bölgeden alındı ve kamyonete koyularak götürüldü. Sosislerden alınan numuneler ise incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarından , sosisleri bırakanları araştırmalara başladı.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Belediye ve polis ekipleri bölgede inceleme yaparken  olay yerine gelen hayvanseverler, köpeklerin zehirlenerek, telef edildiğini ileri sürüp, tepki gösterdi. Hayvanseverlerden bazıları, yaşanan feci olay sonrası uzun süre gözyaşı döktü.

Patileri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili, köpekleri en son dün akşam beslediğini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün geldikten sonra etraftaki zehirli sosisleri ve sucukları topladık. Artık bu yasanın çıkmasını bekliyoruz; çünkü biz hayvanları koruyamıyoruz, devlet de koruyamıyor. Yasa olmadığı sürece bu katiller ellerini kollarını sallaya sallaya hayvanlarımızı öldürüyorlar ve burada 'Kamera yok' diyorlar. Kamera olsa ne olur yasa olmadıktan sonra? Artık yasa çıksın, ne olur. Gerçekten halimiz kalmadı bizim."

Dernek yöneticisi İsmail Erdoğan ise Ankara'da son 3 ayda 150'den fazla köpeğin zehirlendiğini kaydederek, "Bizim devletten isteğimiz, burada ölenlerin de bir can taşıdıklarını bilmeleri. Bir can öldürmek cezaya dahil olmadığı sürece kabahat sayıldığı sürece bunların devam edeceğini bilmeliler. Havyan öldüren insanı da öldürür, hayvana tecavüz eden insana da tecavüz eder" diye konuştu.

BATIKENT VE ÇUBUK 'TA DA FECİ OLAYLAR YAŞANMIŞTI

Ankara Batıkent'te, geçen hafta 16 köpek, araziye atılan zehirli tavuk etlerini yemeleri sonucu telef olmuş, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çubuk ilçesinde de boş arazide 30 köpek ve 2 kedi ölüsü bulunmuştu.