ALES Soru ve Cevaplarının Yüzde 10'u Yayımlandı

2018/2 ALES sınavına ait soru ile cevapların yüzde 10 'luk kısmı erişime açıldı. Sınav soruları Kamubulteni.com 'da.

ALES Soru ve Cevaplarının Yüzde 10'u Yayımlandı

Son dakika açıklaması: ALES soru ve cevapları erişime açıldı.

30 Eylül günü ALES sınavı Türkiye genelinde yapıldı. Yapılan sınava yüz binlerce aday katıldı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavına giren adaylar sınav soru ile cevaplarının ne zaman açıklanacağını araştırıyordu. ÖSYM 'den bir son dakika açıklaması geldi vu soru ile cevapların yzüde 10 'luk kısmının erişime açıldığına yer verildi. 

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde;

30 Eylül 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2018-ALES/2) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 02 Ekim 2018 tarihinde saat 16:00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018-ALES/2 Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-ALES/2 Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Testi: 44. Soru

Sözel Testi: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sınav soru ve cevapları için TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara