Aile Şirketi Gibi Devlet Kurumu

Çorum Hitit Üniversitesi 'nde bulunan akademisyenlerin yaklaşık 30 tanesinin soyadlarının aynı olması büyük dikkat çekti. Rektör ise tepkilere ilginç bir karşılık verdi.

Aile Şirketi Gibi Devlet Kurumu

Çorum 'da bulunan Hitit Üniversitesi 'nde görev yapmakta olan 30 civarında akademikstenin soyadlarının aynı olduğu dikkatleri çekti.

Ortaya çıkan bu olay önceki gün sosyal medya üzrerinde çokça konuşuldu. Aile üniversitesi yorumlarına neden olan olay ile ilgili Hitit Üniversitesi Rektörü Hürriyet 'e açıklamalarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademisyenlerle ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu personellerin alımında liyakatin esas alındığını söyledi. ve  “Karı kocanın birlikte çalışması yasak mı” dedi.

Rektör açıklamasının devamında ise, üniversite bünyesine alınan personellerin gerekli şartları taşıdığını söyleyerek açık şekilde kamuoyuna çağrı yaptı ve “Buyursunlar gelsinler” ifadelerini kullandı. Rektör, şunları söyledi: 

“12 yaşındaki bir üniversitenin Antarktika’ya gitmesinin, kendi ekmeğini üretmesinin, teknokent çalışmalarının basında yer almasını ve destek verilmesini istiyoruz. 2011’den beri görevdeyim. 500 kişiyi Fenomenbet işe aldım. Bunların içinde iki kişi mahkemeye başvurdu. Onlar da lehimize sonuçlandı. ‘Şöyle olmadığım için üniversiteye alınmadım’ diyen kişi ne gerekiyorsa yapsın. Aile birliği denen bir kavram var. Birçok sendika bunların bir araya getirilmesi gerektiğini ısrarla söyler. Karı kocanın birlikte çalışması yasak mı? Burada birbirinizle evlenmeyin demeyi yeni öğrendim. 

Bundan sonra Hitit Üniversitesi’ne gelenler evlenemeyecekler! Demek ki yanlışmış bu. Doktorlar doktorla, öğretmenler öğretmenle evlenebiliyor, aynı dili konuşan insanlar. Kamuya evlenmeyi yasaklayalım o zaman. Biri çıksın desin ki liyakat olmadan birini almışsınız. Evlenenlere evlenmeyin mi diyeyim? Karı koca başvurmuş, ne yapayım almayayım mı? Ayrılıp, boşanın gelin mi diyeyim? Benim 1400 elemanım var. 20-30 kişiyle nasıl genelliyorlar anlamakta güçlük çekiyorum.” 

Kamubulteni.com  | Ankara