Yeni Askerlik Sistemi TBMM'de Görüşülemedi! AK Partili Vekilden Açıklama

TBMM'de son dakika gelişmeleri... Yeni Askerlik Sistemi görüşmelerini bekleyen milyonlarca genç ve asker ailesi, görüşmelerin başlayıp başlamadığını merak ederken, konuyla ilgili AK Partili İsmail Kaya, açıklamalarda bulundu. CHP'nin yeni askerlik sistemi görüşmelerini engellemeye çalıştığını söyleyen Kaya, " gece gündüz çalışır bu işi cumaya kadar bitiririz. Bize güvenin ve duanızı eksik etmeyin." dedi.

Yeni Askerlik Sistemi TBMM'de Görüşülemedi! AK Partili Vekilden Açıklama

Yeni Askerlik Sistemi TBMM'de Görüşülemedi! AK Partili Vekilden Açıklama

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi İsmail Kaya, yeni askerlik sistemi ile ilgili gençlerden gelen talepleri bildiklerini bugün görüşmelerin yapılamadıını belirterek, CHP'li vekillerin sürekli 'Yoklama' talep ettiğini, sonuç olarak da 'Toplantı yeter' sayısının olmaması gerekçesiyle görüşmelerin ertelendiğini açıkladı.

EN YENİ HABERLER, SON GELİŞMELER İÇİN TIKLA VE KAMU BÜLTENİ'NE KATIL.

Yeni askerlik sisteminin bu hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek netleşeceğini vurgulayan Kaya, şu ifadeleri kullandı: Doğrulanmış CHP Normal günlerde istemediği yoklama talebini, ne hikmetse ani bir şekilde talep ediyor. Yasa Oylanacağı zaman tüm Milletvekilleri yerinde zaten, görüşmeler sırasında yoklama isteyerek, genel kurulu kapattırmak nedir? Bu açıkça askerlik yasasının çıkmasını engelleme çabasıdır. Yoklama istediklerinde 20 tane CHP li vekil vardı, gerisi nerde ? Araya torba yasa sıkıştırıldı diyenler, yasalar genel kurula sırayla geliyor, askerliği öne çekin denmez, şunu iyi bilin, Bu yasa Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Ak Parti Grubu tarafından hazırlandı. Yeni yasadaki tüm güzellikleri genç kardeşlerimize yaşayatağız. Gençliğinizden dolayı sizleri çok iyi anlıyorum. Lütfen sabırlı olun, zaten tüm yorumlarım da ‘Perşembe ya da Cuma günü bu işi bitiririz’ dedim.. yarından sonra gece gündüz çalışır bu işi cumaya kadar bitiririz. Bize güvenin ve duanızı eksik etmeyin.