TBMM Başkanı Binali Yıldırım : İstifa Ediyorum

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, TBMM Başkanı ve İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın 24 saat içerisinde TBMM Başkanlığından istifa ederek sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı çalışmalarına yoğunlaşacağını öne sürdü.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım : İstifa Ediyorum

BİNALİ YILDIRIM'LA İLGİLİ İSTİFA İDDİALARI ARTIYOR

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, TBMM Başkanı ve İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın 24 saat içerisinde TBMM Başkanlığından istifa ederek sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı çalışmalarına yoğunlaşacağını öne sürdü. Hürriyet gazetesindeki köşesinde 'Kulağıma gelen bir kulisi paylaşmak istiyorum' diyerek konuya giren Selvi, Yıldırım'ın yakın çevresine 'Kesin istifa edeceğim, ama her şeyin prosedürü var' dediğini iddia ederken, istifa kararının 24 saat içerisinde açıklanacağını öne sürdü. Abdülkadir Selvi'nin yazısında ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Bu arada kulağıma gelen bir kulisi paylaşmak istiyorum. Binali Yıldırım’ın yakın çevresine “Kesin istifa ediyorum. Ama her şeyin bir prosedürü var” dediği söyleniyor. Binali Yıldırım’ın 24 saat içinde istifa kararını açıklayacağı söyleniyor. Yıldırım’ın bugün İstanbul’da istifasını açıkladıktan sonra çarşamba günü Ankara’ya döndüğünde istifa dilekçesini işleme koyacağı ifade ediliyor.

Binali Yıldırım koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren isimlerden birisi. Böylece tereddütleri giderip İstanbul seçimlerine daha güçlü bir şekilde asılacak. Yıldırım’ın istifasıyla birlikte, Anayasa’nın 94. maddesine göre beş gün içerisinde adaylar belirlenecek, ardından da seçim sürecine geçilecek. Bu hafta Binali Yıldırım’ı uğurlayıp haftaya yeni Meclis Başkanımızı seçeceğiz.

HABER KAYNAĞI : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/chpde-daha-buyuk-istifa-dalgasi-geliyor-41097948

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA