Süleyman Soylu'nun CNN Türk Canlı Yayını Başladı: Kayyum Açıklaması

Son dakika : İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun katılımı ile CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik 'in sunumu ile Hafta Sonu Gündemi programı başladı.

Süleyman Soylu'nun CNN Türk Canlı Yayını Başladı: Kayyum Açıklaması

Son dakika: Süleyman Soylu'nun canlı yayını başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve İstanbul 'a kayyum ataması ile ilgili Pazar gününü işaret etmişti. Bu açıklama sonrası Türkiye genelinde milyonlar , bugün Cnn ekranlarında Hakan Çelik 'in sunumu ile yayımlanacak programa kilitlendi. 

Bakan Soylu , İstanbul'a kayyum ataması ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Soylu, bir gazetecinin“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da eleştirmiştiniz. ‘Pejmürde ederim’ demiştiniz. İstanbul’a da mı kayyum atanacak, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “Onu Pazar sabahı Hakan Çelik'te açıklayacağım”  şeklinde cevabını vermişti.

CANLI YAYIN BAŞLADI

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasının ardından milyonlar, bugün saat 10.00 'daki programı beklemeye başladı. Saatler 10.00 'ı gösterdiğinde Hakan Çelik 'in sunumu ile Hafta Sonu Gündemi programı başladı.

Bakan Soylu açıklamasına , milli takımımızın voleybol ve futboldaki başarısını tebrik ederek başladı ve yarın başlayacak eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. 

İşe Bakan Soylu 'nun açıklamaları:

İstanbul 'da İTÜ öğrencisinin öldürülmesi olayı ile ilgili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Olayın ayrıntılarına bakıyorlar.

Kendi siyasal ağırlığına denk gerek ekonomik ciddi adımlar atıldı. Eğer ABD Fırat 'ta , TSK ve kendi birlikleri ile devriye atabiliyorsa bu Türkiye 'nin attığı adımlarla oluşmuş bir süreçtir. 

Öte yandan o bölgede güvenli bir bölge oluşuyorsa Türkiye 'nin sayesindedir. Türkiye bu konuda hiç geri adım atmadı. 

KAYYUM AÇIKLAMASI

Belediyelere atanan kayyımlar

Bu işin doğrusu geçici görevlendirilen belediye başkanları. Kayyım başkan değil burada geçici olarak vekil atanması söz konusu. Yasalarda bu kanun net bir şekilde belirtilmiştir. Teröre bulaşan belediye başkanlarına yapılan işlemlerin hepsi anayasaya uygun. Önceki davalarda 237 yıl 237 ay hapis cezası verildi. Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğünü getirmez. Bir belediye başkanı teröre bulaştığında, yolsuzluk yaptığında seçildikleri için işlem yapmayalım mı? Görevden alınan başkanlarla ilgili mahkemeler sürüyor, cezalar artabilir.

Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanı; terörist cenazesine gideceksin, teröristin ismini caddene vereceksin. Teröristlere ilaç sağlayacaksın, onları tedavi edeceksin. Personel kimlik kartlarından ay yıldızlı bayrağı gelir gelmez çıkartacaksın. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum; bunu hazmedebiliyor musunuz. Ben hazmedemiyorum. Bunlar olduğunda gereken yapılır.

Kayyımlar atandıktan sonra bu bölgelerde yapılan çalışmaları görüyoruz. Tunceli'de tekstilde çalışacak adam bulunamıyor. Ağrı'da binlerce kadın için iş istihdamı sağlandı. Biz çocuklarımızı korumak zorundayız.

Eş başkanları seçen Kandil'dir. Bakın bunu burada ilk kez söylüyorum. Türkiye bu rakamı ilk kez duyacak. Bunlar 2015 yılında 15 yaşından küçük 521 tane çocuğu terörist olarak dağa götürdü. Çocuklarımızı teröristlerin eline bırakmayız.

Kayyım tartışması nasıl biter?

Neden suç işlemiş ya da suça meyilli birini aday olarak gösteriyorlar. Biz geçen dönemde sadece PKK'dan belediye başkanlarını görevden almadık, 7 belediye başkanı da FETÖ'den dolayı görevden alındı.

Detaylar geldikle haberimize eklenecek. 

BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN