Kabinede ve AK Parti İçinde Revizyon İçin Tarih Verildi-Flaş İsimler

AK Parti kulislerinden son dakika bilgileri geldi. İstanbul seçimleri sonrası faturanın birçok isme kesileceği belirtildi. Bakanlar ve parti içindeki revizyonun birçok ismi koltuğundan edeceği belirtildi.

Kabinede ve AK Parti İçinde Revizyon İçin Tarih Verildi-Flaş İsimler

Önceki gün seçimlerden alınan 9 puanlık yenilgi sonrası AK Parti 'de revizyon geliyor. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 'un seçim sonrası görevden alınacak ilk isimler arasında olduğu belirtildi.

Kulislerde birçok ismin koltuğunu kaybedeceği konuşulurken, görevden kesin şekilde alınacak isimlerden ilki AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak olarak öne çıkıyor.

Şenocak'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kırmızı, Teşkilat Başkanı Salih Çağdaş, Tanıtım ve Medya Başkanı Sevgi Yiğit, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan'ın da revizyon kapsamına alıancağı belirtiliyor. 

31 MART 'A GÖRE 23 HAZİRAN 2DA OY KAYBEDEN İLÇELER

31 Mart seçimlerinde ilçelerin çoğunluğunu alan AK Parti, 23 Haziran 'da hemen hemen tüm ilçelerde oy kaybı yaşadı. Oy kaybı yaşanan Bayrampaşa, Bahçelievler, Beyoğlu, Çekmeköy, Eyüpsultan, Fatih, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beykoz, Çatalca ve Zeytinburnu ilçe başkanların da değiştirilmesi gündeme alındı.

KESİN BİR ŞEYLER VAR DEMİŞTİ

31 Mart seçimi sonrası açıklamaları ile gündemde çokça konuşulan AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 'un da görevden alınacağı konuşuluyor.

ÖZHASEKİ İDDİASI

AK Parti 'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimleri Mansur Yavaş 'a kaybeden Mehmet Özhaseki'nin de koltuğunu bırakması bekleniyor.

Sözcü 'de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş'ün de kızağa çekilmesi bekleniyor. Özellikle; seçim sürecindeki kampanyanın baş sorumlusu Mahir Ünal ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu'nun AK Parti içerisinde en çok tartışılan isimler olduğu konuşuluyor.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

AK Parti 'ye yakın kaynaklarının aktardığı son bilgilere göre, parti içindeki revizyonun parti genel merkezi ile sınırlı kalmayacağı, revizyondan bakanların da etkileceğini bildiriliyor. 

Olası bir revizyonda ise değişeceği en çok konuşulan isimlerden  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

EYLÜL 'E KADAR REVİZYON TAMAM

Ankara koridorlarında; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eylül ayına kadar gerek partisi gerekse kabinesindeki revizyonu tamamlayacağı konuşuluyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA