Kabine Değişikliğinde İlk Bilgiler Geldi: O Bakanlık Yeniden Ayrılıyor

Bayram tatili ve Meclisin tatilde olması nedeniyle kabinedeki değişiklikleri gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bakanlıkları yeniden ayıracağı bildiriliyor.

Kabine Değişikliğinde İlk Bilgiler Geldi: O Bakanlık Yeniden Ayrılıyor

Bakanlıklar ayrılıyor.

Hem meclisin tatilde olması hem de bayram tatili nedeniyle gündemin azalması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , kabinede yapılacak değişikliği değerlendirdi. 

Bakanların değişeceği iddialarına karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan , her seferinde dışarda yazması ile bakanların değişmeyeceğini aktarıyor. Bu mesajı her seferinde net şekilde veren Erdoğan, isimleri bir yana bırakıp kabinenin yapısında değişiklik yapmayı planlıyor. 

Erdoğan 'ın koordinesinde yapılan çalışmalar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hem AK Parti Genel Merkezi, hem TBMM Grubu, hem de kabine üyeleri ve bürokrasi kanadıyla gözden geçiriliyor ve sistemin aksayan yönleri araştırılıyor.

BAKANLIKLAR AYRILACAK

Kulislerde konuşulan haberlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın, isim değişikliklerinin yanı sıra işleyişteki aksaklıkları gidermek , sistemi daha işler hale getirmek için bazı dönüşümler yapacağı bildirildi. 

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI YENİDEN BÖLÜNÜYOR

Kulislerden alınan bilgilere göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı 'nın, eskiden olduğu gibi 'Çalışma' ve 'Aile', Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da 'Kültür' ve 'Turizm' şeklinde ayrılabileceği bildiriliyor.

Hem milletvekilleri hem de parti yönetiminden bakan yardımcılarının konumlarıyla ilgili ciddi yakınmalar gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı toplantılarda, bu yakınmalar milletvekilleri tarafından dile getirilmişti. Yapılan çalışmada, bakan yardımcılarının konumlarının da tekrar gözden geçirmeye tabi tutulabileceği ifade ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA