Cumhurbaşkanı'ndan Murat Çetinkaya Açıklaması

Hak İş Olağan Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya 'nın görevden alınması meselesine değindi.

Cumhurbaşkanı'ndan Murat Çetinkaya Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan Murat Çetinkaya açıklaması.

Hak İş 14. Olağan kuruluna katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya 'nın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmasına değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MB'de yaptığımız görev değişikliği nedeniyle özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Erdoğan 'ın açıklaması şu şekilde;

Türkiye'yi birlikte bugünlere getirdik, birlikte geleceğe taşıyacağız İhracatı en kısa zamanda 200 milyar doların üzerine çıkartacağız Merkez Bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara yaklaştı. Göreve geldiğimizde IMF'ye 23,5 miyar dolar borcumuz vardı, borcu sıfırladık. Şimdi bize IMF'yi tavsiye edenler var, bizim için o kapı kapanmıştır. Bütün geçici işçiler için 4 ay süre uzatım talebi yenilendi."

MURAT ÇETİNKAYA AÇIKLAMASI

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya 'nın görevden alınması meselesine değinen Erdoğan, "MB'de yaptığımız görev değişikliği nedeniyle özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Bedelini kim ödeyecek siyasetçi ödeyecek. Mutluluğunu banka başındaki yaşayacak. Yok böyle bir şey. Verilen karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır. Faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan, verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın değişikliğine karar verdik. Bunu hep faizciler savunuyor. Faiz enflasyonun anasıdır." dedi.

Erdoğan şu şekilde devam etti:

"Ekonomi politikalarında Merkez Bankası, kendisinden beklediğimiz rolü hakkıyla oynayabilse böyle bir değişikliğe zaten ihtiyaç olmazdı.

Enflasyon tek haneli rakamlara indirmek durumundayız. Bunu da başaracağız. Bunun başka çıkışı, izahı yoktur. Ama Türkiye'deki bazı faizciler, şunlar bunlar vesaire bundan rahatsız olabilir. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar. Kararlıyız, bu işi de bitireceğiz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA