Bir Trabzon Skandalı Daha: "Sizi Biz Müslüman Yaptık"

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tepki çeken sözler kullandı.

Bir Trabzon Skandalı Daha: "Sizi Biz Müslüman Yaptık"

Hayrettin Güngör: Sizi biz müslüman yaptık.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör çarşı ziyareti sırasında tepki çeken bir cümle kurdu.  Güngör, çarşıda esnaf ziyaretinde bulunurken  Trabzonlu bir kadınla karşılaştı. Bir müddet kadınla sohbet eden  Güngör 'ün kadına söylediği sözler tepkilere neden oldu..

Trabzonluları kastederek "Sizi biz Müslüman yaptık." diyen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 'e kadın ise; "O ne demek şimdi?" diyerek şaşkın şekilde karşılık verdi.

Tepki çeken bu sözler sonrası bir açıklama yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı özür diledi. 

Çarşı ziyareti sırasında söylediği bu sözlerinin tepki çekmesi üzerine Twitter hesabından  açıklama yapan Hayrettin Güngör; "Şaka ve espri mahiyetli ifadelerim çarpıtıldı." dedi. Trabzonlulardan özür diledi, haklarını helal etmelerini istedi.

İşte o açıklama:

"Çarşı ziyaretimiz sırasında karşılaşmış olduğumuz şehrimizde mukim Trabzon'lu bir hanım kardeşimizle 'şaka ve espri' mahiyetli ifademiz çarpıtılarak amacı dışında aktarılmıştır. Tarihten ve Saçaklızadelerden bu yana Trabzon ve Kahramanmaraş kardeşliğini espriyle ifade etme amacıyla sarf edilen sözlerimin maksadı dışında bir anlam yükleneerek medyada paylaşılmasından dolayı son derece üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Hiçbir art niyet ve ima taşımayan, kastı aştığı anlaşılan bu idyalogdan dolayı başta hanım kardeşimiz olmak üzere bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum."