Bakanlar Değişecek mi? AK Parti'den Flaş Açıklama

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve kabine değişikliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Değişecek mi? AK Parti'den Flaş Açıklama

Son dakika haberi: AK Parti 'den kabine revizyonu açıklaması.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın, AK Partili milletvekilleri ile parti genel merkezinde düzenlediği kahvaltıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, sistem değişikliği ve kabine değişikliği meselesine değindi. 

SİSTEM DEĞİŞECEK Mİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'nin yaptığı açıklama sonrası Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde değişiklik olup olmayacağı konuşulmaya başlandı. Bu tartışmalarla ilgili gelen soruya Bostancı şu şekilde cevap verdi:

"Bu kadar abartılacak radikal birtakım değişiklikler olacak şekilde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil, sadece sisteme ilişkin bir değerlendirmedir, bu çok doğal bir şeydir. Bürokratik kurumlarda kendi yapıp ettiklerine ilişkin zaman zaman dönüp 'ne yaptık ne ettik' diye bir değerlendirme yaparlar. Sisteme ilişkin de bizim yaptığımız çalışmanın mahiyeti budur."

BAKANLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Kabinede değişiklik olacak mı sorusunu yanıtlayan Bostancı, "Revizyon kelimesi birazda yanlış kullanılıyor. Kastedilen değerlendirmedir, yoksa sistemi ilişkin değerlendirmelerin verileri görülmeden afaki birtakım sonuçları şimdiden söylemenin manası yok. Bu sadece bir değerlendirme, sistemin bir yıllık uygulamasına ilişkin bir değerlendirme. Bunu ikinci yıl yapar, üçüncü yılda yapar, dört yılda yapar ve her yıl yapabilir. Dolayısıyla mesele uygulamanın değerlendirmesi." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA