Bahçeli'nin Kürdistan Eleştirisine Binali Yıldırım'dan Değerlendirme

AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, Bahçeli 'nin Kürdistan eleştirisine cevap verdi.

Bahçeli'nin Kürdistan Eleştirisine Binali Yıldırım'dan Değerlendirme

Yıldırım 'dan Bahçeli 'nin eleştirilerine değerlendirme.

AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım 'ın Kürdistan sözlerine Bahçeli tepki göstermişti. Bugün  İSTOÇ esnafıyla buluşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, bir gazetecinin Bahçeli 'nin sözleri ile ilgili Tweetlerini hatırlatması üzerine  şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bahçeli mitili İstanbul'a attı. 23'üne kadar da Cumhur İttifakı adayı için benim için bütün teşkilatıyla çalışmaya devam ediyorlar. Bunun dışında herhangi bir faaliyeti yok. Diğer konular hiçbir şekilde bizim ittifakımıza zarar veremez" dedi.

BİNALİ YILDIRIM KÜRDİSTAN DEMİŞTİ

Binali Yıldırım, Diyarbakır ziyaretinde kullandığı "Kürdistan" ifadesi ile ilgili gelen soru üzerine, "Bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapma ihtiyacı duymuyorum. Cumhuriyet kurulmadan önce bu bölgelerde, Osmanlı topraklarında her türlü etnik gruba sahip temsilciler vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün bu temsilcileri bir araya getirerek işgal altındaki Anadolu topraklarının bağımsızlığını kazanması için büyük bir mücadele başlattı. Olay bu" değerlendirmelerinde bulundu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA