AK Partili 2 Vekil Bedelliye Gitti

AK Partili 2 milletvekili , geçtiğimiz gün silahaltına alındı. Bedelliden faydalanan vekiller , TBMM 'nin açılışına yetişemeyecek.

AK Partili 2 Vekil Bedelliye Gitti

AK Partili 2 vekil bedelli askerliğe gitti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde bu yıl bir ilk gerçekleşti.  Edinilen son dakika bilgilerine göre  AK Parti 'li 2 milletvekili, bedelli askerlikten faydalanamak için geçtiğimiz hafta silahaltına alındı. 

Geçtiğimiz günlerde silahaltına alınan Milletvekilleri, 1 Ekim 2019 günü düzenlenecek  TBMM'nin açılış töreninde asker oldukları için yer alamayacak.

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Konya Milletvekili Selman Özboyacı, geçtiğimiz hafta Kırklareli 'nin Lüleburgaz İlçesi 'nde bulunan 65. Mekanize Piyade Tugayı'na teslim oldular.

15 BİN TL İLE BEDELLİ ASKERLİK UYGULAMASINDAN FAYDALANDILAR

Her iki isim de aynı zamanda AK Parti'nin gençlik kollarında görevli. Büyükgümüş AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı, Özboyacı ise yardımcısı olarak görev yapıyordu. Milletvekillerinin, 2018'de çıkan ve 21 gün süreli 15 bin lira karşılığında bedelli askerlik hizmetinden yararlandığı öğrenildi.

Silahaltına giren AK Parti 'li milletvekilleri, 1 Ekim 2019 günü yapılacak Meclis'in açılışına katılamayacaklar. Ancak 4-6 Ekim tarihinde Kızılcahamam'da yapılacak partinin istişare kampında yer alacaklar.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA