AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan 'Yeni Askerlik Sistemi' Konuşması: Tüm Milletimize Hayırlı Olmasını Temenni Ediyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kanunlaşan yeni askerlik sistemi ile ilgili konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan 'Yeni Askerlik Sistemi' Konuşması: Tüm Milletimize Hayırlı Olmasını Temenni Ediyoruz

Bülent Turan'dan 'Yeni Askerlik Sistemi' Konuşması: Tüm Milletimize Hayırlı Olmasını Temenni Ediyoruz

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren yeni askerlik sisteminin nihai oylaması TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşti. AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan ve 100 yılın ardından en köklü sistem değişikliği olarak kabul edilen Askeralma Kanunu Teklifiyle ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Bülent Turan, yeni askerlik sistemiyle birlikte her sene bedelli olacak mı olmayacak mı sorularının ortadan kalkacağını, bir çok yeniliği beraberinde getiren bu düzenlemenin tüm askerlerimize, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Bülent Turan, "Yüz yıllık bir kanunun büyük bir çalışmayla, tüm paydaşların katkısıyla, tüm gruplarımızın ortaya koyduğu kanaatlerle beraber yasalaştıran Meclisimize teşekkür etmek istiyorum, tüm gruplara teşekkür etmek istiyorum. Tabii, kanunun hazırlanmasında emeği geçen Komisyon Başkanımıza ve tüm Komisyon üyelerimize, Bakanımıza ve ekibine, Genel Kurmay Başkanımıza ve ekibine, tüm vekillerime teşekkür etmek istiyorum. Bu kanun, biliyorsunuz, yüz yıllık bir kanunu revize eden bir kanun; her sene bedelli olacak mı, olmayacak mı tartışmasını yok eden bir kanun; milletimizin eğitim düzeyiyle beraber, çalışma düzeyiyle beraber yeni beklentileri karşılayan bir kanun. Dolayısıyla ben bu kanunun öncelikle ordumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum, silah altında bizleri takip eden tüm askerlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA