Ahmet Davutoğlu AK Parti'den İstifa Etti

Son dakika haberi: Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti 'den istifa ettiğini açıkladı. İşte Ahmet Davutoğlu 'nun açıklaması.

Ahmet Davutoğlu AK Parti'den İstifa Etti

Ahmet Davutoğlu istifa ediyor.

AK Parti; il başkanları ile ilçe başkanlarının Davutoğlu'nun ekibi tarafından aranarak "Bizimle misiniz?" sorularının yöneltildiğini öğrenmesi üzerine harekete geçti. Davutoğlu ve beraberindeki bazı isimlerin ihracı istendi vE MYK 'da bu karar alındı. 

Ahmet Davutoğlu ise buna karşılık olarak, ihracı beklemeden AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Ankara'daki ofisinden kameralar karşısına geçen Ahmet Davutoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

AK Parti'nin siyaset anlayışı 3Y formülüyle bulmuştu. AK Parti bu anlayışla milletimize ve ülkemize büyük hizmetler yaptı. Milletimiz de desteğini ve duasını eksik etmedi. Ancak AK Parti son dönemde değerlerinden uzaklaştı. AK Parti'nin söylemleri ve politikaları değişti.

Siyasi partiler de içlerinde üretken bir fikir alışverişine imkan buldukça zenginliklerini koruyabilirler. Bu düşünceyle genel başkanlığı bıraktığımız günden bu yana aksaklıkları, yanlışları sözlü ve yazılı olarak en yetkili makamlarla paylaştık. Bu önerilerimiz hiçbir şekilde dikkate alınmamasına rağmen hiçbir açıklamada bulunmadık.

Peki, neden 22 Nisan’dan itibaren konuşmaya başladık. Biz 22 Nisan’da kamuoyuyla paylaştığımız görüşlerimizle, kuruluş ilkerinden uzaklaşan Ak Parti yönetimini sağduyuya çağırıyorduk.”

 “İşlerin toparlanabileceğini göstermek istiyorduk” diyen Davutoğlu, açıklamalrına ne yalan denildiğini ne de kulak verildiğini belirtti.  

Davutoğlu, “Davamız dememize rağmen fitne, ihanet ve bedel ödemeyle tehdit edildik” diyerek şöyle devam etti: “Tarih kendisini unutturmak isteyenleri çarklarında öğütür.”