Zabıt Katibi, Mübaşir ve İcra Müdürleriyle İlgili Çağrı: Düzenleme Yapılmalıdır

Adalet Bakanlığı'nda görev yapan İnfaz ve Koruma Memurları, Yardımcı Hizmetler sınıfındaki personeller, Zabıt Katipleri ve mübaşirlerin özlük hakları TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geldi. İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, bu personellerin sorunlarının çözümü için atılacak her adıma destek verileceğini söyledi.

Zabıt Katibi, Mübaşir ve İcra Müdürleriyle İlgili Çağrı: Düzenleme Yapılmalıdır

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Adalet Bakanlığı'nda görev yapan personellerin özlük haklarıyla ilgili sıkıntıların giderilmesi için TBMM Genel Kurulu'nda iktidar ve muhalefet partilerine çağrıda bulundu. Zabıt Katibi, Mübaşire ve icra müdürlerinin özlük haklarının düzenlenmesinin yanı sıra ek gösterge vaatleriyle ilgili de çalışmaların yapılması gerektiğini savunan Bahşi, bu personellerin eğitimlerinin sürekliliğinin de büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İYİ Partili Bahşi, "Diğer kurumlarda çalışan müdürlerin ek göstergeleri 3000 iken adliye yazı işleri müdürlerinin ek göstergeleri 2200'dür. Talebimiz, ek göstergesinin yazı işleri müdürleri için 3600, zabıt kâtipleri için 3000, mübaşir dâhil diğer tüm adliye çalışanları için de 2200 olarak düzeltilmesidir.Bilindiği üzere, devlet memurlarının görevlerinden doğan suçlara ilişkin soruşturmalar 4483 sayılı Kanun'a göre yürütülmektedir. Buna göre de memur hakkında görevinden dolayı bir ceza soruşturması yürütülebilmesi için ilgili amirlerin onay vermesi gerekmektedir. Bunun tek istisnası vardır, o da Adalet Bakanlığında çalışan yazı işleri müdürü, icra müdürü, zabıt kâtibi ve mübaşirlerdir. Bunlar hakkında izne gerek olmadan direkt cezai soruşturma yapılabilmektedir ki, bu personelin de diğer memurlar gibi soruşturulmasının daha uygun olacağı tartışmasızdır çünkü adliye personeli olarak görevlerini idame ettiren yazı işleri müdürü, icra müdürü, zabıt kâtibi, mübaşir özlük hakları itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında olup yargılama şekli itibarıyla genel usule tabidirler. Bundan mutlaka vazgeçilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nde görev yapan İnfaz ve Koruma Memurlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Antalya Milletvekili, bununla ilgili özlük hakları taleplerini meclis kürsüsünden dile getirdiğini çözüm için adım atılması halinde İYİ Parti grubunun destek vereceğini söyledi. 

Kamu personeli haberleri, gündemdeki son gelişmeler, ekonomideki son durum, iş fırsatları ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA