Mübaşirler Genel İdare Sınıfına Geçti (GİH Ne Demek?)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı son dakika açıklamasında mübaşirlere müjdeli haberi verdi. Buna göre mübaşirler Genel İdare Sınıfına geçti.

Mübaşirler Genel İdare Sınıfına Geçti (GİH Ne Demek?)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den mübaşirlere müjdeli haber geldi.

Twitter adresi üzerindne bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yıllardır beklenen müjdeli haberi paylaştı.

Türkiye genelinde on binlerce mübaşir, genel idare sınıfına geçmeyi bekliyordu. Bu konu ile ilgili hali hazırda TBMM 'ye sunulmuş onlarca kanun teklifi, soru önergesi ve tasarı var. Biz de kamubulteni.com olarak daha önce yazdığımız haberlerimizde, mübaşirlerin genel idare sınıfına geçmesi gerektiğini belirtmiştik.

Beklenen oldu ve mübaşirlere müjdeli haberi Abdulhamit Gül  Twitter adresi üzerinden verdi. Bakan Gül yaptığı paylaşımında mübaşirlerin genel idare sınıfına geçirildiğini söyledi.

Gül yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Mübaşirlerimize ve adalet teşkilatımıza müjdeli bir haber vermek istiyorum. Adliyelerin iş yükünü omuzlayan mübaşirlerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle genel idari hizmetler sınıfına geçiş yaptı.

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu konuda verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni düzenlemenin tüm mübaşirlerimize, ailelerine ve adalet teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Mübaşirlerimizin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçişini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan’a gönülden şükranlarımızı sunarız."

KARAR RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu düzenleme resmen hayata geçti.

GENEL İDARE SINIFI NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun kapsamına giren kurumlarda yönetim, yürütme, büro ve benzeri hizmetleri gören ve diğer sınıflara girmeyen memurları kapsayan hizmet sınıfıdıre

Kamubulteni.com  |Ankara