Kadın-Erkek Adaylar Dikkat: 2019'daki Bu Memur Alımında Şansınız Yüksek

Kamubulteni.com 'dan memur adaylarına önemli uyarılar ve öneriler geldi. KPSS puanı ile 2019 yılında yapılacak memur alımında şansınız oldukça fazla.

Kadın-Erkek Adaylar Dikkat: 2019'daki Bu Memur Alımında Şansınız Yüksek

2019 yılında yapılacak icra katibi alımı için şimdiden hazırlanmaya başlayın.

Adalet Bakanlığı bünyesine her yıl yüzlerce icra katibi alımı yapılıyor. Açıktan atama ile en az lise mezunları arasından yapılan icra katibi alımı için bu yıl ilan Mayıs ayında yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından 1344 adet icra katibi alımı yapılacağı bildirildi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Türkiye geneli yapılan alımlar için istene genel şartlar, en az lise mezunu olunması, bilgisayar sertifikası olması ya da eğitim hayatında bilgisayar dersi gördüğünü belgemek, KPSS'den ise en az 70 almış olmak şartları var.

YETERLİ ALIM YAPILMADI

Tokat 15 icra katibi alımı için ilan yayımladı ama sonuçlara baktığımızda sözlü mülakata sadece 3 kişinin kaldığı ve bu sayının da sadece 1 'inin kazandığı görülüyor. Niğde 'nin katip alımında ise 6 kişi alınacağı bildirildi. Ama sadece 4 kişi kazandı. Tekirdağ ise 13 katip alımı için ilan yayımladı ama sözlü mülakatı kimse geçemedi ve adliye hiç alım yapmadı. Diğer açıklanacak adliyelerde de durum hemen hemen bu seviyere olacak.

Yeterli alım olmayınca adliyeler, Bakanlıktan alım için talepte bulunacak. Adliye bünyesinde icra katibi kadrolarının doldurulması gerekiyor ve son alımla da bu eksiklik giderilmediyse yeni alımın erken olması, ve alım sayısının çok fazla olması bekleniyor. 

ON PARMAK ÇALIŞMAYA BAŞLAYIN

İcra katibi olmak isteyen adaylar, şimdiden mülakatlara hazırlanmaya başlayın. Klavyeyi geçmenizin ardından sözlü mülakatta ciddi şekilde şansınız olabilir. Bu nedenle halk eğitim merkezleri tarafından verilen kurslara ücretsiz katılabilir ya da özel kurslara katılabilirsiniz. Şimdiden çalışmaya başlamanız, klavye sınavında daha başarılı olmanızı tetikliyecektir.

Peki sizce yeni alımda KPSS şartı esnetilmeli mi? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

İLAN BU SAYFADA OLACAK

İcra katibi alımı için tüm gelişmeler ve yeni ilanlar bu sayfada olacak. Siz de Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin ve ilanlardan bildirim alarak haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER