CTE ve Adliyelerin Mülakat Sonuçları İçin Yeni Gelişme: Soruşturmalar Tamamlandı

Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin personel alımında güvenlik soruşturmaları tamamlandı. Soruşturmaların sona ermesinin ardından önümüzdeki günlerde tüm sonuçların açıklanması bekleniyor.

CTE ve Adliyelerin Mülakat Sonuçları İçin Yeni Gelişme: Soruşturmalar Tamamlandı

CTE ve Adliyelere personel alımı sonuçları ile ilgili yeni bilgi.

Adalet Bakanlığı bünyesine 15 bin personel alımı için sözlü mülakatlar geçtiğimiz Eylül ayında yapıldı. Eylül ayında mülakatların yapılmasının ardından sonuçlar beklenmeye başladı. Bazı adliyeler sonuçları açıklarken çoğu adliye hala sonuçları açıklamadı. 

Mülakatların üzerindne 2 aydan fazla süre geçti. Sonuçların açıklanmaması ise adayları tedirgin etmektedir. Ancak sonuçların açıklanması için güvenlik soruşturmaları bekleniyor. Soruşturması tamamlanan adliyeler sonuçları açıklamaya başladı.

BAKAN SOYLU: 60 GÜNDE TAMAMLADIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün yaptığı açıklamada güvenlik soruşturmalarının 60 günde sonuçlandırıldığını söyledi.

SORUŞTURMALAR TAMAMLANDIYSA NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Güvenlik soruşturmalarının tamamlandığı ve komisyonlara gönderildiği bildirildi. Komisyonlar ise , İçişleri Bakanlığı 'ndan gelen soruşturma detaylarını değerlendirmeye başladı. Değerlendirmeleri sona erdiren komisyonlar, terörle ilişiği olan ve soruşturması olumsuz olan adayları belirliyor ve bu elemeler sonrası listeyi açıklayor.

Adliyelerin tüm sonuçlarının Kasım sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Bakan Gül, bu personellerin Aralık ayında iş başı yapacağını söylemişti.

SONUÇLARI AÇIKLANAN ADLİYELER

Aşağıda ilişkili haber kısmında sonuçları şimdiye kadar açıklanan adliyelere yer verdik.

ADALET BAKANLIĞI SONUÇLARINDAN VE YENİ ALIMLARDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara