Adalet Bakanlığı Memur Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Adalet Bakanlığı'na yeni memur alımları yapılacak. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları, tarihleri ve başvuru sırasında gerekli belgeler açıklandı.

Adalet Bakanlığı Memur Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Adalet Bakanlığı'nın memur alımı yapacağına dair duyuru Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde bugün yayımlanmıştı. Peki ilgili personel alımı için kimler başvuru yapabilir, başvuru tarihleri nelerdir? Adalet Bakanlığı Memur ve sözleşmeli personel alımlarıyla ilgili tüm haberler ve yeni iş fırsatlarına dair tüm gelişmeler kamu bülteni haber sitesinde.

Adalet Bakanlığı'na 7 stajyer kontrolör alımı gerçekleştirilecek. Personel Genel Müdürlüğü, BİK ve DPB aracılığıyla yayımlanan ilanda personel alımı için başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması, Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olması, 2018'de gerçekleştirilen KPSS'ye girmiş olması ve en az 70 puan almış olması (KPSSP9 ve KPSSP48) , askerlikle ilgili şartları yerine getirebilmesi gerektiği vurgulandı.  Başvurular 7 Ocak 2019 tarihinde başlayacak, 22 Ocak 2019 tarihi itibariyle sona erecek.

Talep edilen belgeler, başvuru adresi ve daha fazla bilgiye erişim sağlamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Detayları için TIKLAYIN.

Kamuya personel alımları, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI CTE'YE 10 BİN PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne 2019 yılı içerisinde 10 bin yeni personel alımı yapacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda konuşan CTE Genel Müdürü,"Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız." dedi.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE İNDİR.