Adalet Bakanlığı 5 Bin TL Maaşla Personel Alımı Mülakat Şekli ve Tarihi

Adalet Bakanlığı 5 bin TL maaşla çalıştırmak üzere personel alımı için bugün ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda seçim aşamaları nasıl olacak? Kaç aday mülakata çağrılacak? Mülakat ne zaman ve nasıl olacak?

Adalet Bakanlığı 5 Bin TL Maaşla Personel Alımı Mülakat Şekli ve Tarihi

Adalet Bakanlığı kontrolör alımı için ilan yayımladı.

Bugün yayımlanan ilanda 7 adet kontrolör alımı yapılacağına yer verildi. İlanın yayımlanmasının ardından adaylar için başvuru şartlarını ve başvuru şeklini içeren haberlerimizi yazdık. Bu yazımızda ise kontrolör alımı sınav aşamalarının nasıl olacağını yazdık. 

Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olan adaylar arasından yapılacak Kontrolör alımında başvuruların 7 Ocak günü başlayacağına yer verildi. Başvurular başladığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

10 KATI ADAY ÇAĞRILACAK

KPSS 'den 70 ve üzeri alan adaylar ilana başvuru yapabilecek. Başvuru yapanlar arasında bir sıralama yapılacak ve 7 kontrolör alımı için 70 kişi mülakata çağrılacak.

KPSSP9 ve KPSSP48 puan türleri esas alınacak.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

70 aday sözlü mülakata çağrılacak. 3 üyeden oluşacak komisyon karşısına çıkacak adaylar arasından yapılacak değerlendirmede 100 üzerindne 70 alan adaylar başarı sıralamasına alınacak. 

KPSSP9 ve KPSSP48 puanı ve sözlü notunun ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanmak suretiyle nihai başarı listesi hazırlanır. Bu sıralamaya göre başarılı olan ilk 7 aday atanmaya hak kazanır. Notlarda eşitlik olması hâlinde kazananlar Sınav Kurulunca kur’a ile belirlenir. Başarılı olduğu halde puan sırasına göre ilân edilen kadro sayısı kadar atananlardan arta kalanlar müktesep hak iddiasında bulunamazlar ancak yedekte kalırlar ve yeniden sınav açılıncaya kadar boşalacak kadroları ve sıralarını beklerler.

Sözlü mülakatta, adayın genel kültürü, fizik ve moral yeteneği, anlama ve anlatım kabiliyeti ile tüm tavır ve hareketleri değerlendirmeye tâbi tutulur.

Sözlü mülakat 9-10 Nisan tarihlerinde, saat 9:30’da Harbiye Mahallesi, Tavuskuşu Sk. No:18 Dikmen/Ankara adresinde bulunan Ankara Hâkimevi’nde adresinde yapılacak.

KONTROÖR MAAŞI

Adalet Bakanlığı bünyesindeki kontrolörler 5 bin TL civarında maaş alır.