Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı Alımı Başvuruları 1 Kasım'da Başlıyor

Adalet Bakanlığı'na yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre 1600 Hakim ve savcı alımı yapılacak. ÖSYM tarafından yapılacağı belirtilen sınavın tarihi 29 Aralık olarak açıklandı.

Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı Alımı Başvuruları 1 Kasım'da Başlıyor

Adalet Bakanlığı 2018 dönemi için tespit eidlen ihtiyaç durumuna göre yazılı sınav ve mülakat ile 100 adli yargı hakim ve savcı adayı, 500 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı, 100 idari yargı hakim adayı alımı yapacak.

Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 29 Aralık 2018 tarihinde başkent Ankara'da iki oturum halinde gerçekleştirilecek.  Sınav başvuruları ÖSYM'nin resmi internet sayfası ya da başvuru merkezleri vasıtasıyla 1 ile 8 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri büyük önem taşıyor.

Sınav geç başvuruları ne zaman?

1 ile 8 Kasım 2018 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı alımı yazılı sınavı için ÖSYM'ye başvuru yapamayan adaylar 20 Kasım 2018 tarihinde Aday İşlemleri sistemi üzerinden geç başvuru yapabilecekler. 

SINAV BAŞVURU KILAVUZU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN